Veelgestelde vragen

Mag er gepicknickt worden op het domein?

Dat mag zeker. Eigen eten en drank meebrengen is toegelaten. Op de ligweides of aan de speeltuin is er plaats genoeg voor een gezellige picknick.

Barbecues zijn verboden. Glazen recipiënten zijn enkel toegelaten in de cafetaria en aanpalend terras. Laat geen afval achter, gebruik de vuilnisbakken. Een proper domein is veel aangenamer voor iedereen.

Zijn er parasols, ligzetels ... te huur?

Nee, wij hebben zelf geen parasols, ligzetels, stoelen ... Je mag die wel zelf meebrengen. Ook strandtentjes om schaduw te creëren zijn toegelaten op de ligweide.

Mag er gerookt worden op het domein?

Ja, op de ligweides mag je roken, binnen de omheining van het zwembad zelf niet. Wees wel hoffelijk, het is niet leuk om in de rook van iemand anders te zitten. Van de niet-rokers vragen we ook een beetje verdraagzaamheid. Als iedereen zijn best doet, blijft het aangenaam. Gooi geen peuken op de grond, zorg voor een asbakje en giet alles in een van de vuilbakken.

Bij droogte kan het bestuur een rookverbod op de ligweides afkondigen. In dat geval voorzien we affiches. 

Moet je voor kinderen jonger dan 5 jaar reserveren?

Nee, kinderen jonger dan 5 jaar moeten niet betalen en u hoeft voor hen ook geen ticket te reserveren. 

Moeten mensen die niet gaan zwemmen een ticket kopen?

Ja, iedereen die op het domein wil, dus ook zonnekloppers, (groot)ouders die hun kinderen in het water bezig willen zien of bezoekers voor het terras moeten een ticket reserveren en betalen. 

Kan er betaald worden met bancontact? Of met sport- en cultuurcheques?

Wanneer u aan de kassa uw ticket wil reserveren, kan u betalen met bancontact of cash (geen kredietkaart!). Buitenlandse kaarten kunnen wij helaas niet aanvaarden. Cash geld afhalen aan de kassa is niet mogelijk.

Online is betalen mogelijk via bancontact, Payconic of kredietkaart. 

In de cafetaria aanvaardt men Payconic of cash.

Sport- en cultuurcheques kunnen niet gebruikt worden.

Is het domein toegankelijk voor rolstoelgebruikers?

Rolstoelgebruikers melden zich eerst aan aan de kassa van het openluchtbad. Met de lift in het Kasteeltje kunnen zij naar beneden naar de ligweides. Ook het terras is toegankelijk. Wie wil zwemmen houdt er best wel rekening mee dat er geen zwembadlift is aan het openluchtbad. U dient dus langs de trappen in en uit het water te gaan. Er zijn, naast de zwembadladdertjes, ook gewone trappen.

Ik heb online tickets gereserveerd maar heb niets ontvangen, wat nu?

Kijk zeker eens bij uw spamberichten of de mail daar niet in terecht is gekomen. De mail komt van noreply@wetteren.be
Toch niets ontvangen? Misschien stond er een foutje in uw mailadres? Aan de kassa van het openluchtbad kunnen wij uw tickets nog opzoeken. Breng in dit geval best wel een bewijs van betaling mee.

Zijn honden toegelaten op het domein?

Binnen de omheining van het openluchtbad, ligweides, speeltuin, ... zijn honden niet toegelaten. Komt u zwemmen, laat uw geliefde viervoeter dan thuis en laat hem zeker niet achter in uw wagen, ook al komt u maar voor een uurtje.

Ik woon in Wetteren, mijn vriend niet. Kan ik voor ons beiden tickets reserveren?

Jazeker. Een Wetteraar kan voor vrienden of familie die niet in Wetteren wonen ook volgens de voorwaarden voor Wetteraars boeken voor het openluchtbad, op voorwaarde dat zij samen het openluchtbad bezoeken. De identiteitskaart wordt gecontroleerd aan de ingang.

Wordt het water van het zwembad verwarmd?

Het water van het zwembad wordt dit jaar niet extra verwarmd. Door een technisch probleem kan de WKK niet gebruikt worden. U kan bij ons dus een 'frisse' duik komen nemen.

Meer weten?