Mountainbike: de Boskantseroute

Beschrijving van de route:

De route vertrekt in het sportcentrum De Warande en loopt kriskras door de boomkwekerijen van de Wetterse wijk Boskant naar het Hospiesbos. 
Het traject passeert aan de rand van het hospiesbos en gaat via een omweg langs de Varekouter in de wijk Kortenbos naar de rand van het Smetledebos.
Vandaar gaat het via het Hof ter Schoot, de Fauconniermolen en het Hof te Landeghem in Oordegem naar het hoogst gelegen punt van de route op het grondgebied op de vroegere gemeente Bavegem.
Via Oordegem en Smetlede rijden we naar het Serskampbos.
Daarna keren we terug naar de zandige boskanste heuvelrug die we doorkruisen voor we afdalen naar de Schelde via het station van Schellebelle en de wijken Ertbrug en Jabeke. We volgen de Schelde richting Wetteren-centrum tot aan de afslag van de Lege Weg en rijden dan via het provinciaal gebied Den Blakken en de stuifduinen terug naar de Warande. 

Kaart van de route.

Hiernaast vind je een overzicht met alle genummerde paaltjes langs de route. Heb je vragen of opmerkingen over deze paaltjes, vermeld dan het juiste nummer en mail naar signalisatie@wetteren.be