Het domein

Oorspronkelijk was De Warande een park, dat in 1952 opengesteld werd voor bezoekers. Door de jaren heen is het een sportdomein met recreatief karakter geworden.

Om het parkgevoel  te behouden werden bijna alle omheiningen verwijderd. Alleen de ligweide en het betalende buitenzwembad worden in de zomer nog afgebakend. Door creatief gebruik te maken van hagen en lage groene zones bleven de doorzichten en het mooie landschap toch behouden.

Het netwerk van paden en doorkijkjes zorgt voor een ruimtelijk gevoel en sociale controle zowel bij sporters als recreatieve bezoekers. De oude bomenlaan verbindt De Warande en het oude landhuis met het centrum van Wetteren.

oude foto domein

Zwembad en sporthal

In De Warande vind je twee openluchtzwembaden, een waterglijbanencomplex, een speeltuin met zandspeelplaats, een visvijver, een sporthallencomplex, een overdekt zwembad, een Finse looppiste en een omnisportveld.

De sporthal  met centraal gelegen horecaruimte en terras biedt een mooi uitzicht over het sportdomein en het groen. Alle moderne sportfaciliteiten en -zalen zijn voorhanden in een duurzame omgeving met wkk-centrale, smart grid, lucht/water warmtepomp en zonneboiler.

Bereikbaarheid

Het sport- en recreatiecentrum De Warande kan je makkelijk bereiken via de afrit Wetteren van de E40 en de E17. In Wetteren zelf wijzen de bruine bordjes met 'De Warande'  je de weg.