Reserveren

Het overdekt zwembad opent opnieuw de deuren vanaf dinsdag 4 januari. Vanaf 20 december kan je daarvoor reserveren. 


Omdat we een beperkt aantal zwemmers toelaten, is reserveren en vooraf betalen verplicht.

  • Doe dat liefst online via de webshop
  • Het kan ook aan de kassa van het overdekt zwembad tijdens de openingsuren zolang er nog tickets beschikbaar zijn.
  • Reserveren kan vanaf de 15de van de maand ervoor. 
  • Een sleutel voor de lockers kan je vragen aan de kassa (waarborg van € 1).

Tickets

We controleren de reservaties in het reservatiesysteem systematisch op onrechtmatig gebruik van voordeeltarieven. Daarnaast controleren we ook bij het betreden van het binnenbad. Als je onterecht een voordeliger tarief betaalde, weigeren we je de toegang tot het zwembad. In dat geval betalen we al betaalde zwembeurten niet terug.

We betalen tickets nooit terug. We kunnen het eventueel wel verplaatsen naar een ander tijdsblok waarin nog plaats is, als je via de telefoon zo snel mogelijk contact opneemt (ten laatste de dag voor het gereserveerde tijdsblok - voor 17 uur). Als je niet op tijd verwittigt, vervalt de zwembeurt.

Tijdsblokken

We werken met tijdsblokken met een onderscheid voor baantjeszwemmen en vrij zwemmen. De indeling van de tijdsblokken vind je bij de openingsuren. De vermelde tijden zijn de tijden waartussen je het gebouw mag betreden en moet verlaten. Tussen de tijdsblokken reinigen en ontsmetten we alles.

Baantjeszwemmen

Tijdens het baantjeszwemmen zijn er 2 zwembanen beschikbaar: een baan voor crawlzwemmers en een baan voor schoolslagzwemmers. Als de situatie het toelaat kunnen we daarvan afwijken. De redders van dienst nemen daarover een beslissing. 

  • Elke zwemmer respecteert de aangegeven zwemrichtingen. 
  • De bodem staat diep, wie niet kan zwemmen wordt niet toegelaten. Het instructie- en plonsbad zijn gesloten.
  • We laten maximaal 18 personen toe per tijdsblok. 
  • Je moet altijd 1,5 meter afstand houden van andere zwemmers, ook bij het inhalen.
  • Tijdens het baantjeszwemmen mag je niet vanaf de kant springen of duiken.

Vrij zwemmen

Tijdens het vrij zwemmen leggen we geen banen in. Het instructie- en plonsbad zijn ook open. We leggen geen speelmateriaal in het water. We laten maximaal 40 personen per tijdsblok toe.

Privé-zwemlessen kunnen alleen tijdens bepaalde blokken van het vrij zwemmen (zie openingsuren) en niet tijdens het baantjeszwemmen.