Leren zwemmen

Zwemschool voor kinderen         zwemles kind         

In 2018 vernieuwden we de zwemschool volledig en we volgen daarbij de nieuwe zwemlijn van het Instituut voor Sportbeheer. Het is een innovatieve manier van zwemles geven: 

  • Het kind volgt eerst watergewenning en behaalt drie brevetjes watergewenning (gele badmuts).
  • Daarna stapt het kind over naar het niveau “Leren Overleven” (oranje badmuts). Daarbij leren we je kind om te overleven als het bijvoorbeeld in een vijver zou vallen.
  • Het derde niveau is "Leren veilig zwemmen" (groene badmuts). Daarna kan je kind 50 meter zwemmen met daarbij een aantal vaardigheden.
  • Niveau vier is gericht op stijlzwemmen en afstandzwemmen (blauwe badmuts). Het is de bedoeling dat het kind bij het verlaten van de zwemschool vlot 100 meter schoolslag zwemt. Daarna stopt de zwemles.

De lessen vinden plaats op maandag, woensdag of vrijdag van 18 tot 19 uur. Je kiest zelf minstens een vaste dag in de week. We verwachten dat je kind dan ook elke keer op die dag aanwezig is. Tijdens de schoolvakanties en in de zomermaanden is er geen zwemles.

UPDATE september 2020: door de coronamaatregelen zijn er nu zwemlessen op maandag, woensdag en vrijdag van 17.45 tot 18.30 uur. 

Bij de eerste les betaal je € 5 badmutskosten. De kostprijs per les is € 5,50 voor inwoners van Wetteren en € 7,50 voor niet-Wetteraars. Bij aankoop van een 10-beurtenkaart krijg je twee beurten gratis.

Door de coronamaatregelen en de sluitingen is er een lange wachtlijst (meer dan 18 maanden)!

Je kan je kind op de wachtlijst plaatsen vanaf 1 januari van het jaar waarin het 5 jaar wordt. Dat kan telefonisch of (liefst) door een e-mail te sturen naar onthaal.zwembad@wetteren.be met volgende gegevens van je kind: naam en adres, geboortedatum en telefoonnummer.

Zwemles voor volwassenen

De sportdienst organiseert zwemles voor volwassenen in het kader van Sport Overdag. De lessen vinden plaats op dinsdag van 16.30 tot 17.30 uur.  

Meer info: sport.50plus@wetteren.be 

Meer weten?