Sporthal wordt vaccinatiecentrum

15
jan
2021

De 'nieuwe sporthal' van De Warande wordt één van de twee vaccinatiecentra van Eerstelijnszone Scheldekracht. Inwoners uit de regio zullen de komende maanden uitgenodigd worden om daar hun prik in de strijd tegen corona te krijgen. 
De keuze voor deze locatie is in overleg met de verschillende gemeenten en ELZ genomen. Een logische keuze want centraal gelegen, vlot bereikbaar met het openbaar vervoer en ook ruime parkeermogelijkheden. Vanaf nu wordt hier alles in het werk gesteld om te kunnen starten zo gauw de vaccins er zijn. #laatjevaccineren

Wat nu met sporten in De Warande?
Geen probleem, enkel de nieuwe sporthal wordt ingericht als vaccinatiecentrum. De oude sporthal en de budozaal kunnen nog steeds gebruikt worden om te sporten. Het vaccinatiecentrum en de sportmogelijkheden blijven volledig gescheiden. Dit wil zeggen dat er ook met aparte in- en uitgangen zal gewerkt worden.
Voorlopig mogen nog steeds enkel kinderen onder de 12 jaar in clubverband sporten. Clubs die momenteel met hun jeugdafdeling hier trainen worden gecontacteerd. Verder gaat team Sport op zoek naar alternatieve sportlocaties, voor wanneer indoor sporten voor jongeren en volwassenen terug opgestart zou mogen worden.
Ook de sportkampen in de schoolvakanties kunnen gewoon doorgaan in de oude sporthal.