Leren zwemmen

  • Zwemschool voor kinderen            zwemles kind         

De zwemschool is sinds september 2018 volledig vernieuwd. De nieuwe zwemlijn die door het Instituut voor Sportbeheer is ontwikkeld wordt gevolgd.
Het is een innovatieve manier van zwemles geven waarbij het kind eerst watergewenning volgt. Na het behalen van 3 brevetjes watergewenning stapt het kind over naar het niveau “Leren Overleven”. Hierbij wordt het kind aangeleerd om te overleven wanneer het bijvoorbeeld in een vijver zou vallen. Het derde niveau is "Leren veilig zwemmen". Hierna kan het kind reeds 50 meter zwemmen met daarbij een aantal vaardigheden. Niveau 4 en 5 zijn gericht op stijlzwemmen en afstand zwemmen. Het is de bedoeling dat het kind bij het verlaten van de zwemschool vlot 100 meter zwemt. Bij het behalen van dit brevet stopt de zwemles!

De lessen gaan door op maandag, woensdag en/of vrijdag van 18.00 u tot 19.00 u.
Het is de bedoeling dat u minstens 1 vaste dag per week doorgeeft en dat uw kind dan ook steeds aanwezig is.
Wanneer het kind het zwembrevet Orka behaalt, kan het kiezen om verder te gaan in het afstandszwemmen in schoolslag (enkel op maandag en woensdag) óf in crawl (enkel op vrijdag) 

De kostprijs per les is € 5,50 voor inwoners van Wetteren en € 7,50 voor niet-Wetteraars.
Bij aankoop van een 10-beurtenkaart krijg je 2 beurten gratis!

Tijdens de schoolvakanties en in de zomermaanden is er geen zwemles.

Opgelet! Er is een lange wachtlijst! (ongeveer 12 maanden)
Je kan je kind op de wachtlijst laten zetten van zodra hij/zij 5 jaar is. Dit kan telefonisch of door  een e-mail te sturen naar onthaal.zwembad@wetteren.be met volgende gegevens van je kind: naam en adres,  geboortedatum en telefoonnummer.

  • Zwemles voor volwassenen

De sportdienst organiseert zwemles voor volwassenen in het kader van Sport Overdag. De lessen gaan door op dinsdag van 16.30 u tot 17.30 u.  

Meer info: sport.50plus@wetteren.be

 

Meer weten?